:: YAZI

Eklenme: 05.08.2019 14:25 


Önce Haberi okuyalım. “Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilip 2014 yılında Kültürevine dönüştürülen Gölyazı’daki eski Aziz Panteleimon Kilisesinde, Pantaleimon’un bayramı olan 27 Temmuz tarihinde ayin yapıldı.
Bursa Metropolitliği başında bulunan ve heybeliada Manastırı Baş rahimi Erithron Piskoposu Kirillos tarafından gerçekleştirilen ayine Yunanistan’ın Kastoria ( kesriyea) Apolyontlular Derneği ve Kavala Bursalılar Derneğinin yanı sıra Selanik. Drama, Serez, Atina ve İstanbul’dan gelen çok sayıda
Gölyazı kökenli Rum katıldı.
Nilüfer Belediyesinin CHP elinde bulunduğu tarihten bugüne kadar, ayrı bir eyalet gibi yönetildiği,Komüniözan ve Sol zihniyetlerin at oynattığı, cirit attığı, isimlerin mahut kişilere verildiği bir Bursa ilçesi...
Bu yurt Kan/Can/İman/ İrfanla kazanılmış, Osmanlıdan miras kalan son kale, son karakoldur.
“Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Devlet” imzasını taşıyan Millȋ Bütünlük, Bozulmak istenilmekte, İç ve dış düşmanlar çeşitli Oyun/Tuzaklar hazırlamakta, zaman zaman darbe girişimleri hevezleri gırtlaklarında kalmaktadır.
Fener Rum Patrikhanesi, Bir İhanet şebekesi dünyada bilinen ismiyle Constantinopolis Ekümenik Patrikhanesi, İstanbul’un Fener semtinde yer alıyor. Aya Yorgi Kilisesi’nin de bulunduğu için Fener Rum Patrikhanesi adıyla anılan yapı, 250 milyon Ortodoks Hristiyan için ruhanî önderlik konumunda olan bir kurum.
Ortodoks dünyasının merkezi olan Fener Rum Patrikhanesinin bulunduğu İstanbul ve dolayısıyla Fener semti, Ortodoksların manevi başkenti sayılıyor. Ortodoks kilisesinin başpiskoposluğu olan Fener Rum Patrikhanesi, 4.yüzyılda Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Andrea tarafından kurulmuş bir yapılar bütünü. İçerisinde Patrik’in makamı, Aya Yorgi Kilisesi, kütüphane ve diğer resmi bölümlerin yer aldığı patrikhanenin içi hayli gösterişli işçilikleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi, Konstantinopolis Ekümenik Patrikhanesi ya da Rum Ortodoks Patrikhanesi olarak bilinen Fener Rum Patrikhanesi, Ortodoks Hristiyanlığı temsil eden Doğu Ortodoks Kilisesi’ni oluşturan 14 otosefal kiliseden biri.
Lozan Antlaşması’na rağmen patrik bugün ekümenik olduğunu ileri sürmekte ve Batılı güçler tarafından desteklenmektedir. Halbuki Fener Rum Ortodoks Patrikhânesi ile ruhanî meclisinin yetki alanı İstanbul başpiskoposluk bölgesiyle sınırlıdır.
Osmanlı atlarının kişnediği, Medeniyetin beşiği, altı Cihangir hükümdarın kabirler ile 70 bin Velinin medfun bulunduğu Bursa’da ne işi var Apolyont’un, Rum Megale-İdeasının... Bu gibi isimlerin yaşatılması için gayret (!) gösterenler, mücadele (!) verenler neyin peşinde?.. Turizm ve Turist kalayarı ile ne yapılmak isteniyor?.. Mayası belli olan Ak Parti iktidarı nerede?..Millet vekili, Bakan, Başkan, Vali, diğer sorumlular nerede?...
Bazen bir şiir, bir kitaba bedeldir.
Bu haberin içinden şair ne demek isterse, anlayan anlar...

Kilise yap,Evleri aç,
Âyin için,izin de al.
Rum Göğsünde kazılı haç.
Görmeyen göz, hemi de lal.
BELEDİYE İZİN VERMİŞ,
LÂİKLİĞİ ÖNE SERMİŞ.

Yunan ểlde böylesi yok,
Camileri yıkıyorlar.
Aldatmayın, karnımız tok.
Üstümüze çıkıyorlar.
BU NE GAFLET, KİMLER HÂİN?
NASIL ZİLLET, SÂHİP LÂİN.

Okutulan ders kitabı,
Türk Müslümanın düşmanı.
Dinlesene şer hitabı,
Pişman olmaz Rum şişmanı.
YUNAN NERDEN DOST OLDU KU?
TARİH YERİNİ BULDU Kİ?

Bu milleti uyuttular,
Aş izinde zekir/Zakkum.
Ata diye yom tuttular,
Hak değiml mi benim hakkım?
UYANACAK, DİRİLİŞ VAR,
OKUYACAK, DOĞUM MȊYÂR.

Apolyont’ta neyin nesi?
Bu Vatan bizim değil mi?
Müslüman’ın çıkmaz sesi.
Ruh kökünde bir siğilmi?
KALDIR İSMİ, YAKIŞAN KOY,
SONRA DA GEL İSTE BİR OY.

Damarımda kan çağladı,
Millȋ Ruhum yara aldı.
Değerler kara bağladı,
Kemâli’ye yazmak kaldı.
BATSIN BÖYLE BİR LÂİKLİK,
YAPMIYOR BİZE SAHİPLİK.
KEMÂLİ
06 AĞUSTOS 2019/SALI

  Yorum gönder
 
Diğer yazılar

* ASRIMIZIN BÜYÜK HASTALIĞI ÇIPLAKLIK...
* HASTALAR RİSALESİ HASTALIKLA BARIŞMAYA VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
* BİR DAMLA VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
* ŞİKÂYET VE KARAMSARLIK SONSUZU...
* ŞİKAYET!..
* AK PARTİ NEREYE GİDİYOR?...
* ANARŞİ VE TERÖRDEN KURTULMAMIZ “HUCURAT SURESİ” İLKELERİNDE YER ALIYOR
* ERMENİ CEMAATİ VE KÜRT BİLİNEN ERMENİLER
* İBRETLİK BİR HİKÂYE
* ERMENİ CEMAATİ VE KÜRT BİLİNEN ERMENİLER


Tüm Yazılar

 
© 2006 - 2024 İlhan YARDIMCI
Tasarım & Yazılım Sinan Eldem